Macaroane
PrinteazaMacaroane
- 500 g macaroane
- 125 g unt
- 100 g caşcaval sau parmezan
- 10 linguri sos de roşii
- sare
Mod de preparare:
Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depinde de sosul sau de garnitura cu care le servim.
Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare şi le lăsăm să undească 20 minute la marginea aragazului. Apoi punem oala pe masă să stea cinci minute (în acest timp macaroanele se umflă). Le strecurăm şi, fără a le lăsa să se tăcească, le punem înapoi în oala cu unt topit. Apoi le scoatem pe o farfurie şi le servim.
Dacă le fierbem prea mult, macaroanele se transformă într-o masă informă. Dacă le udăm cu apă rece, ele devin cleioase.
După ce le amestecăm cu unt, turnăm peste macaroane un sos, de. exemplu sos de roşii presărat cu caşcaval ras şi le servim la masă într-un vas de metal.
La macaroanele italieneşti se adaugă şunca fiartă, ciuperci prăjite în sucul lor şi se servesc cu sos de ciuperci într-un vas de metal.
Pofta buna!
As face macaroane picante.