Macarons cu cafea si migdale
PrinteazaMacarons cu cafea si migdale din: unt, zahar, apa, oua, cafea foarte tare, făină, făină de migdale, boabe de cafea, cafea foarte fin măcinată.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 85 g zahăr
- 50 ml apă
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri cafea foarte tare
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 6 albuşuri
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g făină de migdale
- o lingură cafea foarte tare
Pentru servit:
- cafea foarte fin măcinată
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Pentru cremă, zahărul şi apa se pun la foc mic, amestecând si lăsând să fiarbă pentru a obţine un sirop care se dă de-o parte.
Se amestecă ouăle si, câncf sunt spumoase, se toarnă în fir subţire siropul fiert. Se amestecă până ce amestecul se răcoreşte.
Se adaugă amestecând cafea şi untul moale şi se continuă amestecarea până ce crema se răceşte. Se dă la rece.
Pentru aluat, făina cu zahărul, făina de migdale si cafeaua se amestecă şt apoi se amestecă cu untul. Se bat albuşurile si se adaugă apoi spuma, în mai multe reprize.
In tava tapetată cu hârtie de copt se eliberează mici cantităţi din aluatul pus într-o seringă. Se ung cu pensula cu apă, apaltizându-le si se lasă la copt 12 minute.
Se lasă să se răcească. Se pune o altă şarjă la copt.Se unesc două câte două fursecurile cu cremă de la rece, se presară cu cafea fin măcinată şi se decorează cu boabe de cafea.
Macarons cu cafea si migdale
Pofta buna!