Macarons cu ciocolată – reteta gustoasa si usor de preparat
PrinteazaMacarons cu ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, zahar pudra, albusuri, zahar tos, cacao, ciocolata, frisca.
pentru aluat:
- 130 g faina de migdale
- 220 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 20 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 20 g zahar tos
- 20 g cacao amara
pentru crema:
- 100 g ciocolata cu minimum 60% cacao
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru aluat, se cern făina de migdale, zahărul pudră şi cacaua.
Albuşurile se bat spumă, adăugând progresiv zahărul tos. Se toarnă spuma apoi peste amestecul uscat şi se amestecă usor.
Se pune aluatul într-un pos şi, în tava de copt tapetată cu hârtie, se eliberează mici cantităţi de aluat. Se coc 15 minute.
Pentru cremă, se fierbe frişca care se toarnă în trei reprize peste ciocolata ruptă bucăţi.
Se unesc cu cremă două câte două si se aşază pe platoul de servire.
Macarons cu ciocolată
Pofta buna!