Macarons de ciocolată
PrinteazaMacarons de ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, cacao, ciocolata neagra, frisca.
- 95 g faina de migdale
- 155+50 g zahar pudra
- 3 albusuri
- o lingurita cacao
pentru umplutura:
- 50 g ciocolata neagra
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Făina de migdale şi cele 155 g zahăr pudră se amestecă şi se cern. Albuşurile se bat spumă cu cele 50 g zahăr pudră care se adaugă în spumă de trei ori. Apoi, se adaugă cacaua cernută pentru a evita cocoloasele.
Amestecul de făină se încorporează în albuşurile cu cacao, se amestecă bine şi se pune compoziţia într-un poş. Se eliberează mici rotunjoare în tava de copt tapetată cu hârtie, se bate uşor tava de masă si se lasă 30 de minute să se odihnească aluatul.
Apoi, se coc 20 de minute, timp în care frişca lichidă se toarnă fierbinte peste ciocolată pentru a obţine o cremă. Se amestecă pentru a ajuta topirea ciocolatei. Se lasă fursecurile să se răcească în totalitate şi apoi se unesc două câte două cu crema de ciocolată.
Sunt foarte bune si pe moment, dar specialiştii recomandă consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.
Macarons de ciocolată
Pofta buna!