Macarons cu crema de ciocolata neagra

Printeaza

Macarons cu crema de ciocolata neagra din: oua, zahăr tos, zahăr pudră, migdale, cacao, coaja de lamaie, ciocolată neagră, unt, rom.

 

Ingrediente pentru macarons:

  • 4 albuşuri
  • 160 g zahăr tos
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g migdale măcinate
  • 2-3 linguri cacao
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2-3 pătrăţele ciocolată neagră

Ingrediente pentru cremă: 

  • 300 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 păhărel rom
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Amesteci migdalele cu zahăr pudră. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos. Pentru ca reţeta să-ţi iasă, este bine ca albuşurile să fie la temperatura camerei.

încorporezi migdalele şi omogenizezi. Impărţi compoziţia în două părti egale şi în una din ele pui cacaua.

Pui compoziţia aibă într-un poş şi formezi macarons într-o formă specială. Deasupra presari coajă de lămâie. Laşi la odihnit 40 de minute.

Dai apoi tava la cuptor până se rume­nesc. Procedezi la fel cu compoziţia de cacao şi deasupra presari cioco­lată neagră rasă.

Intre timp prepari crema. împărţi untul şi zahărul pudră în două părţi egale.

O parte din unt şi cu una din zahăr fe freci până obţii o crerrtă fină. Topeşti cio­colata pe baie de aburi şi o âmesteci cu romul.

O pui peste restul de unt, adaugi zahărul pudră şi amesteci până se topeşte.

Pui crema de unt în poş şi umpli cu ea jumătăţile albe de macarons. Cu crema de ciocolată umpli jumătăţile de macarons cu cacao.

Sunt mai bune dacă le laşi să stea la frigider 24 de ore înainte să fie consumate.

Macarons cu crema de ciocolata neagra

Macarons-cu_crema_de_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.