Macarons cu crema de ciocolata neagra
PrinteazaMacarons cu crema de ciocolata neagra din: oua, zahăr tos, zahăr pudră, migdale, cacao, coaja de lamaie, ciocolată neagră, unt, rom.
Ingrediente pentru macarons:
- 4 albuşuri
- 160 g zahăr tos
- 200 g zahăr pudră
- 200 g migdale măcinate
- 2-3 linguri cacao
- coaja de la 1 lămâie
- 2-3 pătrăţele ciocolată neagră
Ingrediente pentru cremă:
- 300 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1/2 păhărel rom
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Amesteci migdalele cu zahăr pudră. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos. Pentru ca reţeta să-ţi iasă, este bine ca albuşurile să fie la temperatura camerei.
încorporezi migdalele şi omogenizezi. Impărţi compoziţia în două părti egale şi în una din ele pui cacaua.
Pui compoziţia aibă într-un poş şi formezi macarons într-o formă specială. Deasupra presari coajă de lămâie. Laşi la odihnit 40 de minute.
Dai apoi tava la cuptor până se rumenesc. Procedezi la fel cu compoziţia de cacao şi deasupra presari ciocolată neagră rasă.
Intre timp prepari crema. împărţi untul şi zahărul pudră în două părţi egale.
O parte din unt şi cu una din zahăr fe freci până obţii o crerrtă fină. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o âmesteci cu romul.
O pui peste restul de unt, adaugi zahărul pudră şi amesteci până se topeşte.
Pui crema de unt în poş şi umpli cu ea jumătăţile albe de macarons. Cu crema de ciocolată umpli jumătăţile de macarons cu cacao.
Sunt mai bune dacă le laşi să stea la frigider 24 de ore înainte să fie consumate.
Macarons cu crema de ciocolata neagra
Pofta buna!