Macarons cu ciocolata amaruie
PrinteazaMacarons cu ciocolata amaruie din: oua, zahar, frisca, ciocolata.
- 4 albuşuri
- 250 g zahăr tos
- 150 g pudră de migdale
- 30 g zahăr pudră colorant alimentar
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Pentru cremă, se toarnă frişcă fiartă peste ciocolată si se amestecă până la omogenizare. Se dă la rece 2-3 ore, apoi se bate cu mixerul, până se obţine o cremă aerată.
Pentru macarons, se amestecă zahărul tos cu pudra de migdale si apoi se cern. Albuşurile se bat cu zahărul pudră, se adaugă colorantul amestecând până ce se obţine o spumă tare.
Se adaugă amestecul cu pudră de migdale, se amestecă si se puneîntr-o seringă de bucătărie.
In tava tapetată cu hârtie de copt se eliberează mici cantităţi egale, ca nişte nasturi, se dă tava la cuptor pentru 10 minute, cu uşa întredeschisă.
Imediat ce sunt scoase din cuptor se stropeşte hârtia cu puţină apă care va degaja vapori şi aceştia vor facilita desprinderea prăjiturilor. Apoi, după răcire, se unesc două câte două cu cremă la mijloc.
Pofta buna!