Macarons din faina de migdale
PrinteazaMacarons din faina de migdale din: faina de migdale, zahar, albusuri, colorant, gem.
- 100 g făină de migdale
- 180 g + 35 g zahăr pudră
- 100 g albuşuri
- colorant alimentar (facultativ)
- gem de caise
Mod de preparare:
Amestecă 180 g de zahăr pudră cu făina de migdale. Bate la mixer albuşurile până obţii o spumă.
Adaugă treptat cele 35 g de zahăr şi continuă să baţi până ce bezeaua devine fermă. Apoi, în trei etape, adaugă peste bezea amestecul de zahăr şi făină. Acum poţi adăuga colorant alimentar.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Transferă compoziţia într-un poş şi modelează grămăjoare în tavă. Scutură uşor tava să iasă bulele şi lasă macarons la temperatura camerei 45 de minute.
Coace prăjiturelele 14-16 minute, în cuptorul preîncălzit. Pune între ele gem de caise.
Pofta buna!