Macarons cu zmeura
PrinteazaMacarons cu zmeura din: pudra de migdale, zahar pudra, albusuri, zmeura, zahar vanilinat, sare, frisca, zahar tos, scortisoara, sos de ciocolata, fructe de sezon, migdale.
- 125 g pudra de migdale
- 225 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 200 g zmeura
- un pliculet cu zahar vanilinat
- un varf de lingurita cu sare
- 200 ml frisca
- 75 g zahar tos
- scortisoara
- sos de ciocolata
- fructe de sezon
- migdale
Mod de preparare:
Se pun într-un bol câteva bucăţi de zmeură, se pasează şi se strecoară. Intr-un bol se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră.
Se adaugă albuşurile mixate spumă împreună cu sarea şi puţin din sucul de zmeură. Se amestecă totul, se pune compoziţia într-o pungă şi se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să se usuce la temperatura camerei 30 de minute, apoi se coc la foc potrivit circa zece ninute. Se scoate tava din cuptor şi se lasă complet să se răcească înainte de a le scoate de pe hârtie, căci altfel se rup.
Frişca se mixează spumă împreună cu zahărul tos şi zahărul va nilinat, sucu de zmeură rămas şi o jumătate de inguriţă de scorţişoară.
Se unge jumătate din cantitatea de macarons cu cremă şi deasupra se pun cele rămase.
Se servesc reci, cu sos de ciocolata sau cu o salata din fructe de sezon si migdale tocate.
Macarons cu zmeura
Pofta buna!
Macarons, o nebunie pur si simplu