Macris cu ou

Printeaza

Macris cu ou 

Ingrediente:Macris cu ou

  • 1 kg măcriş
  • 2 linguri unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântâna
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală măcrişul la fel ca urzicile. Se scurge şi, dacă este tânăr, se înăbuşă într-o cratiţă cu unt. Dacă este mai bătrîn, se opăreşte întâi în apă clocotită cu sare, se scurge pe o sită şi se pune apoi într-o cratiţă cu unt.

Se ţine pe foc circa o jumătate de oră, se potriveşte de sare. Când este gata se dă la o parte, se adaugă puţin unt proaspăt.

Se ţine la cald. Se bat într-un castron smântâna cu gălbenuşurile, se amestecă cu măcrişul, se înfierbântă împreună fără să fiarbă.

Se serveşte cu ouă răscoapte tăiate în sferturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.