Macris cu ou
PrinteazaMacris cu ou
- 1 kg măcriş
- 2 linguri unt
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântâna
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală măcrişul la fel ca urzicile. Se scurge şi, dacă este tânăr, se înăbuşă într-o cratiţă cu unt. Dacă este mai bătrîn, se opăreşte întâi în apă clocotită cu sare, se scurge pe o sită şi se pune apoi într-o cratiţă cu unt.
Se ţine pe foc circa o jumătate de oră, se potriveşte de sare. Când este gata se dă la o parte, se adaugă puţin unt proaspăt.
Se ţine la cald. Se bat într-un castron smântâna cu gălbenuşurile, se amestecă cu măcrişul, se înfierbântă împreună fără să fiarbă.
Se serveşte cu ouă răscoapte tăiate în sferturi.
Pofta buna!