Macrou afumat cu rosii
PrinteazaMacrou afumat cu rosii din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel, dafin.
Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.
Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.
Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.
- 1 batog de macrou afumat
- 3-4 roşii
- 500 g ciuperci
- 1 vânătă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 linguri pastă de tomate
- piper
- dafin
- lămâie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă o căniţă de apă, pastă de tomate, condimentele şi se lasă la fiert până iese uleiul deasupra.
Se taie batogul de peşte şi se amestecă cu roşii tăiate cubuleţe, după care se condimentează cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi piper.
Se montează preparatul folosind un inel rotund, în care se pune prima dată zacuscă de ciuperci şi apoi batogul de peşte.
Pofta buna!