Macrou aromat pe gratar si frigarui din peste-spada

Printeaza

Macrou aromat pe gratar si frigarui din peste-spada din: macrou, ulei de masline, zeama de lamaie, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:

-pentru macrou aromat:

  • 4 macrouri
  • 50 ml ulei de masline
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita de rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 5 catei usturoi
  • Sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Speli macrourile, le stergi si le crestezi oblic pielea, pe ambele parti. Condimentezi pestii in interior cu sare si piper.

Faci un sos marinat amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie si plantele aromatice.

Cureti usturoiul si-l adaugi zdrobit la marinata. Ungi pestii cu sosul si ii lasi la marinat 40 minute.

Apoi ii scoti si ii asezi pe gratarul incins, cam 10 minute pe fiecare parte la foc potrivit.

 

Ingrediente:

-pentru frigarui din peste spada:

  • 700 g file peste-spada
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 4 linguri ulei masline
  • Sare, piper proaspat macinat
  • 8 foi dafin
  • 3 ardei capia rosii
  • 1 lamaie
  • Ulei pt gratar+4 frigarui din metal

Mod de preparare:

Speli fileul de peste cu apa rece, il usuci si-l tai in bucati de 3 cm. Decojesti ceapa si cateii de usturoi si le zdrobesti foarte bine.

Amesteci energic uleiul de masline si piureul de ceapa si usturoi, zeama de lamaie, piper si sare.

Intr-un bol pui dafinul, asezi pestele, torni peste el marinata, acoperi si dai la frigider 4 ore.Ardeii capia ii speli si-i tai bucati.

Lamaia o speli cu apa fierbinte si o tai sferturi. Pui in ordine pe frigarui bucati de peste, capia, lamaie si dafin.

Ungi gratarul cu ulei si asezi frigaruile pentru 15 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu marinata.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 5 fileuri de macrou congelat Pentru salsa: 3 portocale, rupte […]

 

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri de făină 3-4 roşii 50 g măsline 50 g capere 20 g zahăr 10 ml oţet 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper   […]

 

Peşte spadă cu roşii şi capere

Peşte spadă cu roşii şi capere

O reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de […]

 

Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada. Ingrediente: 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete 1 ou 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita de capere scurse 1/2 lingurita mustar de Dijon 1 catel de usturoi 3 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • bait pentru peste

1 comentariu

  1. Imi place orice preparat cu peste. Macroul este in peste usor de gasit si de preparat. Peste-spada nu stiu unde o sa gasesc. Oricum, sigur o sa incerc aceste doua retete cu peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.