Macrou Afumat cu Cartofi Dulci Copti din: file de macrou, cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, mix de verdeturi proaspete. Această rețetă reprezintă o combinație sublimă între aroma bogată a macrului afumat și dulceața cartofilor dulci copti. Macroul afumat este așezat pe un pat de cartofi dulci coapti și servit cu o salată de […]
Macrou cu ceapa si lamaie
PrinteazaMacrou cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei, oua, marar, sare, piper.
- 600 g file de macrou
- 4 cepe
- 2 lamai
- 1 lingura mustar
- 100 ml ulei
- 2 oua fierte
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileul de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o în rondele, iar lămâile tăiaţi-le în feliuţe.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mai mare şi puneţi la prăjit rondelele de ceapă.
După 5-6 minute puneţi şi pleurile de macrou precum şi jumătate din feliutele de lămâie.
Adăugaţi muştarul frecat cu gălbenuşurile de ou şi jumătqje din legătura de mărar tocat mărunt, totul diluat cu 100ml sifon sau apă minerală.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi la foc mic 35-40 de minute.
Se servesc fileurile de macrou calde, stropite cu sos, iar lângă acestea se pun rondele de ceapă şi lamaie din tigaie.
Macrou cu ceapa si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Macrou la Cuptor în Stil Mediterraneean
Macrou la Cuptor în Stil Mediterraneean din: fileuri de macrou, lamaie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosie, ceapa rosie. Ingrediente: 2 fileuri de macrou (aprox. 200g fiecare) 1 lămâie, feliată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 lingură de ulei de măsline extra virgin 1 linguriță de rozmarin uscat Sare și piper negru, după […]
Pofta buna!