Macrou cu cimbru din: macrou, ceapa, margarina, cimbru, rosie, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi de macrou cu icre 1 ceapă 1 lingură cu margarină cimbru 1/2 roşie sare piper Mod de preparare: Curăţă peştele de intestine şi spală bine interiorul şi exteriorul. Despică pe jumătate până aproape de coadă şi apasă uşor ca să […]
Macrou cu ciuperci si vinete
PrinteazaMacrou cu ciuperci si vinete din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel.
Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.
Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.
Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.
- 1 macrou afumat
- 2-3 roşii
- 500 g ciuperci
- 1 vânătă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 linguri pastă de tomate
- piper
Mod de preparare:
Se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă o căniţă de apă, pastă de tomate, condimentele şi se lasă la fiert până iese uleiul deasupra.
Se taie batogul de peşte şi se amestecă cu roşiile tăiate cubuleţe, după care se condimentează cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Macrou umplut la gratar
Macrou umplut la gratar din: macrou, patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 macrouri 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri cimbru uscat 100 ml ulei 4 foi dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi să se scurgă. […]
Pofta buna!