Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir
PrinteazaO reteta de macrou copt cu soia, lime si ghimbir din: macrou, orez, ceapa verde, ardei gras, sos de soia, zeama de lime, ghimbir, usturoi si miere.
- 300g de macrou
- 100 g de orez jasmine
- 4 cepe verzi, tăiate felii
- 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
pentru marinada:
- 1 lingură sos de soia
- zeama de la 1 lime
- 1 bucată mică de ghimbir proaspăt, dat prin râzătoare
- 1 căţel de usturoi, strivit
- 2 linguri de miere
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă şi se toarnă peste macrou. Se acoperă şi se lasă deoparte 30 de minute.
Se încinge grilul şi se pune macroul, cu pielea în sus, pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se coace sub gril 5 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă şi se stropeşte cu marinada rămasă. Se mai coace 5 minute.
Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurge şi se amestecă cu ceapa verde şi piperul. Se serveşte alături de macrou.
Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir
Pofta buna!