Macrou cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, marar.

Ingrediente:Macrou cu legume

  • un kilogram macrou
  • 500 g morcovi
  • 500 g spanac verde
  • 6 căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • 4 roşii
  • două limete
  • 100 g măsline feliate
  • un ardei iute mic
  • un ardei capia
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Macroul se curăţă, se eviscerează, se îndepărtează capetele şi se spală. Se aşază într-o tavă stropită cu puţin ulei, se adaugă frunza de dafin, se toarnă roşiile date pe râzătoare amestecate cu două căni . de apă, sare şi piper. Se aşază din loc în loc felii de limetă, se presară trei căţei de usturoi curăţaţi de foi şi feliaţi.

Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce peştele poate fi pătruns cu dinţii unei furculiţe şi sosul a scăzut la jumătate. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se călesc în restul de ulei.

Când morcovul s-a înmuiat se adauga spanacul rupt, ardeii tăiaţi, măslinele feliate, sare şi piper. Se călesc două minute, se toarnă jumătate de cană de apă şi se lasă să scadă sosul format.

Macrou cu legume

Macrou cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.