Macrou cu masline, rosii si capere
PrinteazaMacrou cu masline, rosii si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper.
- 1 kg macrou
- 2 linguri de făină
- 3-4 roşii
- 50 g măsline
- 50 g capere
- 20 g zahăr
- 10 ml oţet
- 1 legătură de tarhon
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă peştele, îndepărtează capul şi înotătoarele şi porţionează-l. Dă bucăţile prin făină, apoi prăjeşte-le la foc iute.
Spală roşiile, curăţă-le de cotor, taie-le în jumătăţi sau în sferturi şi pune-le la foc împreună cu zahărul, oţetul diluat cu apă, verdeţurile tocate fin, sare şi piper după gust. în sosul obţinut, adaugă macroul prăjit, măslinele şi caperele şi fierbe-le cinci minute.
Stinge focul şi lasă preparatul să se răcească acoperit cu un capac.
Se poate servi şi cald.
Pofta buna!