Macrou cu mazare

Printeaza

 

Ingrediente:Macrou cu mazare

  • 4 bucăţi de macrou
  • 500 g mazăre
  • 75 g unt
  • o lămîie
  • o crenguţă de busuioc verde
  • o linguriţă de rozmarin uscat
  • 4 ardei iuţi
  • sare
  • ulei de măsline
  • piper
  • pătrunjel
  • paste
  • orez basmati

 

Mod de preparare:

Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă. Se şterge cu un şervet absorbant şi se aşază într-un castron. Se toarnă deasupra sucul de la lămîie, două linguri de ulei de măsline, busuiocul şi rozmarinul tocat, sare şi piper.

Se ung bine peştii cu aceste ingrediente, se aşază ardeii iuţi tăiaţi în jumătăţi şi se pun pe o folie de aluminiu.

Se toarnă amestecul din castron deasupra şi se închide folia în aşa fel încît să nu aibă nici o deschizătură. Se aşază pachetul obţinut intr-o tavă, se introduce în cuptor se coace 20-25 de minute la foc potrivit.

Mazărea se fierbe în apăi sare, se scurge şi se amestd împreună cu untul tăiat cubulf Se presară pătrunjel tocatj amestecă şi se serveşte alj| de macroul scos din folie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.