Macrou cu portocale la cuptor
PrinteazaMacrou cu portocale la cuptor din: macrou, portocala, lamaie, ulei, vin alb sec, sos de soia, sare si piper.
- 2 bucati macrou
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 50 ml ulei
- 150 ml vin alb sec
- 1 lingura sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper. Spălaţi lămâia şi portocala şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în rondele de circa 5mm grosime, apoi rondelele tăiaţi-le în două şi presăraţi-le cu piper. Ungeţi o tavă adâncă cu 2 linguri de ulei şi puneţi feliuţele de portocală şi lămâie într-un strat compact.
Deasupra puneţi peştele şi stropiţi-l cu uleiul rămas şi sosul de soia. Adăugaţi vinul, potriviţi de sare şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit 30 de minute. Serviţi macroul cald pe pat de felii de portocală, stropit cu sosul din tavă şi ornaţi cu pătrunjel verde.
Macrou cu portocale la cuptor
Pofta buna!