Macrou cu rosii, masline si capere
PrinteazaMacrou cu rosii, masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.
- 1 kg macrou
- 2 linguri faina
- 3-4 rosii
- 50 g masline
- 50 g capere
- 20 g zahar
- 10 ml otet
- 1 legatura tarhon
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti pestele, ii tai capul si sripioarele inotatoare si il portionezi. Treci bucati prin faina, apoi le prajesti la foc iute. Speli rosii, le cureti de cotoare, le tai in rondele si le pui la fiert impreuna cu zaharul, otetul diluat cu apa, verdeturile fin tocate, sare si piper dupa gust. Continui fierberea pana se ingroasa sosul.
In sosul obtinut, adaugi macroul prajit, maslinele si caperele si le fierbi timp de 5 minute, la foc mediu. Stingi focul si lasi preparatul sa se raceasca acoperit cu un capac, ca sa se intrepatrunda aromele. poti servi preparatul si cald, si rece.
Macrou cu rosii, masline si capere
Pofta buna!