Macrou cu salata calda de conopida si capere
PrinteazaO reteta de fileuri de macrou cu lamaie, capere, patrunjel, menta, ulei de masline, usturoi si conopida.
- 300g conopidă, ruptă bucheţele
- 1 lămâie
- 2 linguriţe capere, clătite
- 1/2 legătură pătrunjel, tocat
- 1/2 legătură mentă, tocată
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 căţel mic de usturoi, strivit
- 2 fileuri mari de macrou, sau 4 mai mici
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C/gaz 6. Se fierbe apă într-un vas. Se pune conopida în apă şi se fierbe 4-5 minute. Zeama şi coaja a jumătate din lămâie se amestecă într-un castron cu caperele, pătrunjelul, menta, uleiul şi usturoiul.
Când conopida este gata, se scurge, apoi se pune în castronul cu amestecul de ierburi. Se amestecă bine şi se asezonează cât timp este fierbinte. Se pune macroul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară cu restul de coajă de lămâie, se asezonează, apoi se dă la cuptor 8-10 minute.
Se taie jumătatea de lămâie rămasă întreagă în sferturi. Se aşază alături de fileurile de macrou puse pe pat de salată de conopidă. Puteţi înlocui jumătate din cantitatea de conopidă cu cartofi fierţi tăiaţi cubuleţe dacă doriţi o salată mai consistentă.
Poftă bună!