Macrou cu salata de linte rosie
PrinteazaMacrou cu salata de linte rosie din: macrou, linte, ceapa, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, usturoi, pastarnac, morcov.
- 2 bucati macrou afumat
- 300 g linte rosie
- o ceapa rosie
- 3 rosii
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei de masline
- o lamaie
- 3 catei de usturoi
- pastarnac
- morcov
Mod de preparare:
Lintea se pune la inmuiat cu o seara iniante, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin moi. Se clateste cu apa rece, se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Ceapa roşie se curăţă de frunze, se spală, se taie în jumătăţi, apoi în felii subţiri. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune peste ceapă. Intr-un vas mai mare se amestecă lintea, ceapa roşie şi usturoiul. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate cubuleţe, sarea şi piperul după gust.
Se toarnă peste ele o vinegretă din suc de lămâie şi ulei de măsline, se adaugă verdeaţă tocată şi se amestecă. Macroul se curăţă de piele, se taie în bucăţi mai mici şi se pune pe platouri. Se adaugă salata de linte şi se serveşte.
La salată se mai poate adăuga păstârnac sau morcov fiert şi tocat în cubuleţe.