Macrou cu sos de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar, sare, piper, ulei, marar.
- 4 trunchiuri de macrou
- un fenicul
- două cepe roşii
- un dovlecel
- 3 roşii
- două linguri cu muştar cu boabe
- sare
- piper
- ulei de floarea-saarelui
- mărar
Mod de preparare:
Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu muştarul cu boabe. Se înfăşoară fiecare în hârtie de copt şi toate se introduc la rece zece minute. Se aşază pe o tavă de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 30-45 de minute. Feniculul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun lângă fenicul. Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi cubuleţe. Roşiile se soală, se curăţă de pieliţă şi se taie felii subţiri. Se încing patru linguri cu ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi feniculul, se călesc până devin aurii şi’se adaugă dovlecelul tocat.
Se călesc două minute împreună, se toarnă roşiile, sare şi piper după gust şi puţin mărar tocat. Se adaugă puţină apă şi se fierbe totul la foc mediu până scade sosul şi legumele sunt fierte.
Macrou cu sos de legume
Pofta buna!