Macrou cu sos de rosii
PrinteazaMacrou cu sos de rosii din: macrou, morcovi, telina, ceapa, foi de dafin, piper boabe, ulei, otet, vin, rosii, lamaie, verdeata.
- 1 kg macrou
- 2 morcovi
- 1 ţelina
- 3 cepe
- foi de dafin
- piper boabe
- ulei
- oţet
- 1 pahar vin alb
- roşii sau bulion
- lămâie
- verdeaţă
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală şi se sărează ca o oră înainte de preparare. Ceapa şi morcovul tăiate rondele, ţelina rasă pe răzătoarea mare se călesc în cratiţa în care vom aşeza şi peştele.
Se adaugă roşiile tăiate rondele (sau 2-3 linguri bulion), piper, foi de dafin, 1 pahar vin alb şi o lingură de oţet. Se fierbe cam 5 minute acest sos, în care se aşază apoi peştele şi se dă la cuptor 20 de minute.
Când este aproape gata se întoarce pe partea cealaltă, să se rumenească. Se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde şi decorat cu rondele de lămâie.
Pofta buna!