Macrou cu sos de rosii

Printeaza

Macrou cu sos de rosii din: macrou, morcovi, telina, ceapa, foi de dafin, piper boabe, ulei, otet, vin, rosii, lamaie, verdeata.

Ingrediente:Macrou cu sos de rosii

  • 1 kg macrou
  • 2 morcovi
  • 1 ţelina
  • 3 cepe
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
  • oţet
  • 1 pahar vin alb
  • roşii sau bulion
  • lămâie
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se sărează ca o oră înainte de preparare. Ceapa şi morcovul tăiate rondele, ţelina rasă pe răzătoarea mare se călesc în cratiţa în care vom aşeza şi peştele.

Se adaugă roşiile tăiate rondele (sau 2-3 linguri bulion), piper, foi de dafin, 1 pahar vin alb şi o lingură de oţet. Se fierbe cam 5 minute acest sos, în care se aşază apoi peştele şi se dă la cuptor 20 de minute.

Când este aproape gata se întoarce pe partea cealaltă, să se rumenească. Se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde şi decorat cu rondele de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.