Macrou cu struguri
PrinteazaMacrou cu struguri
- 4 macrouri
- 1 ceapă potrivită
- 500g struguri albi
- 100 g miez de nucă
- 2 linguri smântână
- 50ml ulei
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă, se .şterge cu şerveţele şi se condimentează.
Se prăjeşte în ulei până se pătrunde bine şi se rumeneşte pe toate părţile, apoi se scoate pe o farfurie şi se păstrează acoperit, la cald. In grăsimea rămasă se căleşte ceapa tocată mărunt.
Se adaugă miezul de nucă mărunţit, apoi după 3-4 minute se adaugă boabele de struguri curăţate de pieliţă şi de sâmburi.
Se lasă să fiarbă 5-6 minute, după care se pune smântână, zeama de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper.
Se pun bucăţile de peşte, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la foc mic încă 2-3 minute.
Se serveşte macroul cu sosul din tigaie şi se ornează cu felii de lămâie şi cu frunze de pătrunjel.
Pofta buna!