Macrou cu zeama de lamaie
PrinteazaMacrou cu lamaie
- 5 bucăţi de macrou
- 4 linguri de ulei
- 150 ml apă
- sare
- piper
- delicat
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de apă.
După aceea, se stoarce cu şervet de hârtie sau tifon curat. Turnăm în tigaia teflon uleiul, apa, sarea, delicatul, piperul şi zeama de lămâie, iar atunci când clocoteşte, punem peştele şi îl lăsăm să fiarbă pe o parte, apoi întoarcem peştele şi îl lăsăm să fiarbă până scade apa.
La final, se serveşte cu cartofi natur şi lămâie sau mămăliguţă şi usturoi.
Pofta buna!