Macrou la cuptor cu ardei iute si rosii
PrinteazaMacrou la cuptor cu ardei iute si rosii din: macrou, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, ardei capia, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, lamaie, ulei, vin alb, sare, piper, amrar, malai, cartofi.
- un kilogram macrou
- 6 cepe
- 600 g rosii
- 8 catei de usturoi
- un ardei iute
- 4 ardei capia copti
- o lingura cu pasta de tomate
- o lingura cu pasta de ardei dulce
- doua lamai
- 50 ml ulei
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- marar
- malai
- cartofi
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se spală, se taie bucăţi şi se condimentează.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele sau peştişori.
Ardeii capia copţi se taie fâşii sau cubuleţe şi se pun într-un bol.
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se taie rondele sau cubuleţe.
Intr-un bol se amestecă vinul alb cu pasta de tomate şi pasta de ardei, usturoiul feliat sau pisat, sare şi piper.
Se adaugă mărar şi ardei iute tocat, uleiul de floarea-soarelui, pulpă de lămâie tăiată cubuleţe şi se amestecă.
Pestele se asaza intr-o tava adanca, se pun deasupra rosiile si se toarna compozitia din bol.
Se amesteca usor cu o furculita ca sa se omogenizeze ingredientele, se toarna putina apa si se introduce tava in cuptorul incins.
Se coc la foc mediu 40-50 de minute, in functie de cat de mare este pestele.
Se serveste ca atare, cu mamaliga sau cartofi natur.
Macrou la cuptor cu ardei iute si rosii
Pofta buna!