Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Printeaza

O reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde.

Ingrediente:Macrou la cuptor umplut cu ceapa

  • 500 g cartofi noi
  • 4 macrouri mici, eviscerante
  • 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean
  • 4 cepe rosii mari, taiate julien
  • zeama si coaja razuita de la 1/2 lamaie
  • 250 g sfecla rosie fiarta si taiata cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde, tocata

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/220 C. Fierbe cartofii în apă cu sare 15 minute, până când se pătrund. Scurge de lichid şi lasă să se răcească 10 minute. Intre timp, aşază macroul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi crestează din loc în loc.

Unge cu hrean şi umple cu ceapa. Stropeşte cu ulei şi presară jumatate din cantitatea de coajă de lămâie. D la cuptor 15 minute, până când se pătrunde. Amestecă sfecla şi cartofii, adauga hreanul rămas şi coaja de lămaie şi uleiul de măsline. Adauga sare şi piper după gust şi, înainte de a servi, adaugă ceapa verde.

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.