Macrou la cuptor umplut cu ceapa
PrinteazaO reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde.
- 500 g cartofi noi
- 4 macrouri mici, eviscerante
- 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean
- 4 cepe rosii mari, taiate julien
- zeama si coaja razuita de la 1/2 lamaie
- 250 g sfecla rosie fiarta si taiata cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde, tocata
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/220 C. Fierbe cartofii în apă cu sare 15 minute, până când se pătrund. Scurge de lichid şi lasă să se răcească 10 minute. Intre timp, aşază macroul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi crestează din loc în loc.
Unge cu hrean şi umple cu ceapa. Stropeşte cu ulei şi presară jumatate din cantitatea de coajă de lămâie. D la cuptor 15 minute, până când se pătrunde. Amestecă sfecla şi cartofii, adauga hreanul rămas şi coaja de lămaie şi uleiul de măsline. Adauga sare şi piper după gust şi, înainte de a servi, adaugă ceapa verde.
Macrou la cuptor umplut cu ceapa
Pofta buna!