Macroul: Beneficii, Contraindicații, Rețete și Valori Nutriționale – Ghid Complet. Macroul este un pește marin aparținând familiei Scombridae, care include și alte specii cunoscute, cum ar fi tonul și bonito. Denumirea științifică a macroului comun este “Scomber scombrus“. Familia: Scombridae Genul: Scomber Specii: Scomber scombrus (macroul comun) Aspectul Fizic Caracteristic Macroul este cunoscut pentru corpul […]
Macrou la cuptor
PrinteazaMacrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel.
Ingrediente:
- 800 g macrou
- 2 cepe
- zeama de la 2 lamai
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 2-3 foi de dafin
- 300 ml vin alb
pentru garnitura:
- 400 g cartofi
- salata verde
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se aşază în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
In acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece
. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi.
Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.
Macrou la cuptor
Pofta buna!
Macrou Afumat cu Cartofi Dulci Copti
Macrou Afumat cu Cartofi Dulci Copti din: file de macrou, cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, mix de verdeturi proaspete. Această rețetă reprezintă o combinație sublimă între aroma bogată a macrului afumat și dulceața cartofilor dulci copti. Macroul afumat este așezat pe un pat de cartofi dulci coapti și servit cu o salată de […]