Macrou cu fasole verde
PrinteazaMacrou cu fasole verde din ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline, piper, rosii, sare, ulei, usturoi.
Ingrediente:
- un kilogram macrou
- un kilogram fasole verde
- 5 roşii
- un ardei iute
- o ceapă
- o lingură cu pastă de măsline
- 4 fileuri de anşoa
- doi căţei de usturoi
- o lămâie
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- o lingură cu busuioc tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de cap şi coadă, se spală, se taie în jumătăţi şi se condimentează.
Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază peştele şi pe fiecare bucată se pun felii de lămâie.
Se toarnă o cană cu apă, se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit până scade apa şi carnea peştelui a devenit albă.
Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.
Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe, se taie bucăţi şi se pune peste roşii într-o oală.
Se presară usturoiul curăţat de foi, ceapa tocată, sare şi piper după gust.
Se adaugă uleiul rămas, se fierbe totul până scade sosul format, se adajgă fileurile de anşoa, pasta de măsline şi busuiocul tocat.
Se pasează cu un blender, se mai fierbe cinci minute şi se opreşte focul
. Fasolea verde se spală, se rupe în bucăţi mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune pe un platou alături de macrou.
Pofta buna!