Macrou fript, cu salata caldă de roşii
PrinteazaMacrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri
- 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri
- 4 fileuri de macrou
- 2500 g rosii cherry
- 200 g buchetele de broccoli
- 2 linguri vinegreta de otet balsamic (1 lingura de otet, 1 lingura de ulei de masline)
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Puneţi 1 lingură de ulei într-o tigaie, prăjiţi ceapa şi usturoiul la foc mic, cca 4-5 min, până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi în tigaie roşiile tăiate jumătăţi, lăsaţi să fiarbă încet 2-3 min. Opăriţi 2-3 min broccoli în apă clocotită cu puţină sare; scurgeţi ‘bine bucăţile.
Ungeţi cu restul de ulei peştele şi bucăţile de broccoli, pudraţi-le cu piper şi puneţi-le pe grătar. Frigeţi-le până se pătrund şi se rumenesc frumos (pentru siguranţă, înşiraţi bucheţelele de broccoli pe frigărui, ca să nu cadă în jar).
Amestecaţi uşor salata caldă de roşii cu vinegretă, asezonaţi cu sare şi piper roşu, serviţi alături de peşte şi broccoli.
Pofta buna!