Macrou la grătar cu glazură de soia

Printeaza

O reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou, coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun.

Ingrediente:Macrou la grătar cu glazură de soia

  • 4 fileuri de macrou
  • coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • unt, pentru uns
  • bok choi fiert la aburi, pentru servit

pentru sos:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii subţiri
  • sucul de la 1 lime
  • 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, rasă
  • 2 linguri de zahăr brun

 

Mod de preparare:

Se crestează fileurile de două ori, pe partea cu pielea, apoi se pun într-un vas puţin adânc. Se toarnă deasupra sucul de lămâie şi se presară coaja rasă, apoi se lasă la marinat 5-10 minute.

Se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară; se adaugă puţină apă şi se fierb 5 minute, până se îngroaşă un pic. Se ia cratiţa de pe foc şi se pune deoparte.
Se setează grilul la temperatura cea mai înaltă.

Se pun fileurile cu pielea în sus pe o tavă unsă cu unt, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu sare, apoi se coc sub gril 5 minute, până ce carnea este opacă.

Se împarte bok choi la două farfurii, se pun câte două fileuri deasupra şi se stropesc cu sos. Se servesc cu felii de lămâie.

Macrou la grătar cu glazură de soia

Macrou la grătar cu glazură de soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.