Macrou in folie
PrinteazaMacrou in folie
- 4 macrouri
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 30g unt
- 100 ml smântână
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se îngălbenească, se toarnă în vas şi 100 ml apâ.
Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Se ung cu ulei 4 pătrate mari din folie de aluminiu.
Se pune pe fiecare folie câte un peşte curăţat, eviscerat şi spălat. Se umplu peştii cu ametec de legume condimentate cu sare şi piper.
Se adună folia în jurul peştilor, în aşa fel încât să nu se scurgă zeama pe care aceştia o lasă. Se pun peştii împachetaţi într-o tavă şi se ţine tava în cuptorul încălzit dinainte, pentru cel puţin 20 de minute.
Cu 5 minute înainte de ţi scoate tava din cuptor, se toarnă câte 1 lingură de smântână peste fiecare peşte.
Se scoate tava din cuptor şi se serveşte macroul astfel pregătit în folia în care s-a copt, aşezat pe un platou special pentru peşte. Se desface folia numai în momentul servirii.
Pofta buna!