Macrou in folie

Printeaza

Macrou in folie

Ingrediente:Macrou in folie

  • 4 macrouri
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 30g unt
  • 100 ml smântână
  • 4 lin­guri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se îngălbenească, se toarnă în vas şi 100 ml apâ.

Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Se ung cu ulei 4 pătrate mari din folie de alu­miniu.

Se pune pe fiecare folie câte un peşte curăţat, eviscerat şi spălat. Se umplu peştii cu ametec de legume condimen­tate cu sare şi piper.

Se adună folia în jurul peştilor, în aşa fel încât să nu se scurgă zeama pe care aceştia o lasă. Se pun peştii împachetaţi într-o tavă şi se ţine tava în cuptorul încălzit dinain­te, pentru cel puţin 20 de mi­nute.

Cu 5 minute înainte de ţi scoate tava din cuptor, se toarnă câte 1 lingură de smântână pes­te fiecare peşte.

Se scoate tava din cuptor şi se serveşte macroul astfel pregătit în folia în care s-a copt, aşezat pe un platou speci­al pentru peşte. Se desface folia numai în momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.