Macrou in sos tomat
PrinteazaMacrou in sos tomat din: macrou, ceapa, morcovi, otet, ulei, apa, foi de dafin, piper, sare, bulion.
- 1 kg macrou
- 4 cepe mari
- 2 morcovi mari
- 100 ml oţet
- 150 ml ulei
- 150 ml apă
- 2 foi dafin
- piper boabe
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri bulion
Mod de preparare:
Taie peştele în 3-4 bucăţi, aşază-l într-o cratiţă (macroul să fie pus orizontal, până se acoperă fundul cratiţei), apoi adaugi alte ingrediente.
Pune condimentele, iar deasupra toarnă bulionul dizolvat cu un pic de apă. Acoperă cu un capac şi dă la foc mic, circa 2 ore. Cât timp fierbe, nu amesteca în cratiţă, pentru a nu strivi peştii!
Poftă bună!
Iese delicios, din pacate mie mi s-a sfaramat pestele