Macrou inabusit
PrinteazaMacrou inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 g macrou
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 lamaie
- 30 ml ulei de masline
- 200 ml vin alb sec
- 1 lingurita rasa pudra de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi ştergeţi-l.
Taiaţi-l în segmente de circa 3cm şi presăraţi-l cu sare şi piper proaspăt măcinat, încingeţi într-o tigaie mare uleiul şi adăugaţi vinul şi zeama de la jumătate de lămâie.
Puneţi în acest amestec bucăţile de macrou, ceapa, morcovul şi ţelina, toate acestea curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi mari.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să se înăbuşe la foc mic, circa 30 de minute.
Spre final, presăraţi cu pudra de usturoi şi luaţi tigaia de pe foc.
Serviţi bucăţile de macrou înăbuşit fierbinţi, eventual, cu o garnitură la alegere.
Macrou inabusit
Pofta buna!