Macrou inabusit

Printeaza

Macrou inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g macrou
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi ştergeţi-l.

Taiaţi-l în segmente de circa 3cm şi presăraţi-l cu sare şi pi­per proaspăt măcinat, încingeţi într-o tigaie mare uleiul şi adăugaţi vinul şi zeama de la jumătate de lămâie.

Puneţi în acest amestec bucăţile de ma­crou, ceapa, morcovul şi ţelina, toate acestea curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi mari.

Acoperiţi ti­gaia cu un capac şi lăsaţi să se înăbuşe la foc mic, circa 30 de minute.

Spre final, presăraţi cu pudra de ustu­roi şi luaţi tigaia de pe foc.

Serviţi bucăţile de macrou înăbuşit fierbinţi, eventual, cu o garnitură la alegere.

 

Macrou inabusit

Macrou_inabusit

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.