Macrou la cuptor cu roşii
PrinteazaMacrou la cuptor cu roşii
Ingrediente:
- 4 bucăţi de macrou
- 4 dovlecei
- 6 roşii
- o legătură de ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- busuioc uscat
- usturoi verde
- smîntînă
Preparare:
Bucăţile de macrou se eviscerează, li se taie cozile şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi se pun într-un castron.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se lasă să stea zece minute.
Roşiile se spală, sie taie rondele subţiri şi se pun într-un castron.
Se toarnă puţin ulei într-o tavă, se aşază bucăţile de macrou, feliile de dovlecei, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, se condimentează şi se toarnă o cană de apă.
Se introduce tava în cuptor şi se lasă 20 de minute. Se aşază rondelele de roşii, se condimentează, se adaugă apă, dacă mai este nevoie, şi se introduce din nou în cuptor.
Se mai lasă 20 de minute, se lasă să se răcească cinci minute în tavă, apoi se servesc.
Macrou la cuptor cu roşii
Pofta buna!