Macrou cu legume in aspic
PrinteazaMacrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar.
Ingrediente:
- 1,5 kg macrou
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 foaie dafin
- 1 rădăcină pătrunjel
- sare
- piper boabe
- 30 g gelatină
- 1-2 lămâi
- 1-2 linguri oţet
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le fierbi întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi<tu boabe de piper, după gust. Când legumele au fiert, le dai deoparte să se răcească.
In supa rămasă, torni zeama de lămâie şi oţetul şi fierbi peştele 10 minute, apoi îl scoţi cu grijă şi îi îndepărtezi oasele. Strecori teama şi o laşi deoparte.
Pui gelatina la înmuiat într-o cană cu supă de peşte rece, apoi o torni în restul de zeamă de peşte şi amesteci să se topească.
Aşezi într-o formă legumele tăiate, bucăţile de peşte, mărarul şi pătrunjelul tocate. Torni aspicul şi dai la frigider până a doua zi. Serveşti cu felii de lămâie.
Macrou cu legume in aspic
Pofta buna!