Macrou cu legume si capere
PrinteazaMacrou cu legume si capere din: macrou, rozmarin, broccoli, fenicul, ardei capia, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, capere, ulei de masline, parmezan, sos de cascaval, sos de branza cu mucegai, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de macrou
- o crenguţă de rozmarin
- 500 g broccoli
- un fenicul
- 4 ardei capia
- 3 ardei graşi
- două lămâi
- o ceapă albă
- 4 căţei de usturoi
- 30 g capere
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g parmezan
- sos de caşcaval
- sos de brânză cu mucegai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se îndepărtează capetele şi coada, se spală şi se condimentează.
Se aşază pe o tavă, se stropesc cu ulei, suc de lămâie şi se presară cu felii de usturoi.
Se adaugă caperele, puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.
Broccoli se taie bucheţele, se spală şi se fierbe zece minute în apă cu sare.
Se scot, se introduc în apă rece, apoi se scurg şi se pun într-un bol. Feniculul şi ceapa se spală, se taie julien şi se pun la călit în restul de ulei. Se călesc două minute, se adaugă ardeii capia şi ardleii graşi tăiaţi julien, sare şi piper.
Se călesc la foc mediu cinci minute, se adaugă puţină apă şi se continuă călirea acoperind crartiţa cu un capac.
Când s-au înmuiat legumele se adaugă broccoli, rozmarin tocat, coajă rasă de lămâie, se maii ţin pe foc două minute şi se servesc alături de macroul cald.
Macrou cu legume si capere
Pofta buna!