Macrou cu legume în sos tomat
PrinteazaMacrou cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru.
- 1 kg macrou
- 100 ml ulei
- 100 ml otet
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- 2 cani sos de rosii
- 500 ml apa
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- 2 crengute de cimbru
Mod de preparare:
Cureţi macroul, îl speli bine atât la exterior, cât şi în interior şi îl tai în bucăţi de 5-6 cm. Cureţi legumele, le speli şi le tai în felii cât mai subţiri.
Intr-o cratiţă mai largă, aşezi în straturi legumele şi macroul. Amesteci apa cu sosul de roşii, oţetul, uleiul şi condimentele.
Torni acest sos peste macrou şi îl laşi să fiarbă acoperit, timp de aproximativ 2 ore, la început la foc iute, iar după primele clocote, la foc mic. Nu amesteci cu lingura ingredientele din cratiţă, ci o scuturi periodic, cu mişcări scurte, pe orizontală.
Spre sfârşit, sărezi şi condimentezi după gust. Poţi să serveşti preparatul cald, cu mămăliguţă aburindă sau rece, cu felii de pâine prăjită.
Macrou cu legume în sos tomat
Pofta buna!