Macrou cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Macrou cu legume

  • un kilogram macrou
  • un dovlecel
  • 400 g fasole galbenă păstăi
  • doi ardei capia
  • două cepe
  • 150 g porumb boabe
  • 5 căţei de usturoi
  • 200 g smântână
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Macroul se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se taie în bucăţi potrivit de mari, se prăjeşte în ulei încins şi se scoate pe un şervet absorbant. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Fasolea se curăţă, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.

Cepele curăţate de foi şi ardeii capia se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Dovlecelul se spală, se taie rondele subţiri, se pre­sară cu  sare şi se pune într-o strecurătoare. Intr-o cratiţă se încing 100 ml ulei, se pun ceapa şi ardeiul capia, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovlecelul.

Se călesc cinci minute, se adaugă fasolea, porumbul boabe, ghimbirul, sare şi piper. Se amestecă, se mai călesc câteva minute şi se opreşte focul.

Macrou cu legume

Macrou cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.