Macrou cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei.
- un kilogram macrou
- un dovlecel
- 400 g fasole galbenă păstăi
- doi ardei capia
- două cepe
- 150 g porumb boabe
- 5 căţei de usturoi
- 200 g smântână
- o linguriţă cu ghimbir ras
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se taie în bucăţi potrivit de mari, se prăjeşte în ulei încins şi se scoate pe un şervet absorbant. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Fasolea se curăţă, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.
Cepele curăţate de foi şi ardeii capia se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Dovlecelul se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se pune într-o strecurătoare. Intr-o cratiţă se încing 100 ml ulei, se pun ceapa şi ardeiul capia, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovlecelul.
Se călesc cinci minute, se adaugă fasolea, porumbul boabe, ghimbirul, sare şi piper. Se amestecă, se mai călesc câteva minute şi se opreşte focul.
Macrou cu legume
Pofta buna!