Macrou marinat cu seminte
PrinteazaMacrou marinat cu seminte din: ceapa, usturoi, fenicul, morcovi, macrou, ulei, dafin, ardei, seminte de coriandru.
- 3 cepe roşii mici
- 2 căţei de usturoi
- 1 bulb mic de fenicul
- 2 morcovi
- 8 fileuri proaspete de macrou
- 275 ml ulei de măsline presat la rece
- 2 frunze de dafin
- 2 ardei iuti uscaţi
- 300 ml oţet de sherry
- 1 lingură de seminţe de coriandru
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se cojesc, ceapa se taie inele subţiri, usturoiul se toacă mărunt.
Feniculul se curăţă, se spală şi se taie în jumătate, apoi în fâşii subţiri. Morcovii se curăţă, se cojesc şi se taie felii subţiri.
Fileurile se aşează pe un grătar cu pielea în sus şi se ung cu ulei. Se rumenesc sub grilul încins circa 5 minute, până când pielea devine crocantă. Se scot şi se pun deoparte.
In restul uleiului încins se căleşte ceapa până devine galbenă deschis. Se adaugă morcovii, dafinul, usturoiul, ardeiul iute, feniculul, otetul şi coriandrul.
Se clocoteşte totul 10 minute (acoperit), până se pătrund morcovii.
Peştele se taie bucăţi şi se îndepărtează pielea şi oasele. Se pune într-un recipient, se toarnă pe deasupra compoziţia pe bază de legume şi se umple până la marginea de sus.
Se răceşte complet şi se închide ermetic. Se păstrează la frigider minim 24 de ore pentru a se aromatiza.
Bucăţile de macrou se servesc pe pâine prăjită.
Macrou marinat cu seminte
Pofta buna!