Macrou aromat cu cimbru din: macrou, ceapa, margarina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi de macrou cu icre 1 ceapă 1 lingură cu margarină cimbru 1/2 roşie sare piper Mod de preparare: Curăţă peştele de intestine şi spală bine interiorul şi exteriorul. Despică pe jumătate până aproape de coadă şi apasă uşor ca să […]
Macrou cu masline si lamaie
PrinteazaMacrou cu masline si lamaie din: macrou, lamaie, ulei, masline, piper, faina.
Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.
Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.
Ingrediente:
- 2-3 buc macrou
- 1 lămâie
- ulei
- măsline
- piper
- făină
Mod de preparare:
Speli peştele, îl cureţi de maţe şi îi tai capul. Tai peştele în bucăţi potrivite, pe care le treci prin făină.
Pui într-o tigaie ulei şi îl încingi, apoi adaugi bucăţile de peşte să se prăjească.
Peştele prăjit îl pui pe farfurie, presari deasupra puţin piper măcinat fin, pe urmă pui lângă el câteva felii de lămâie şi câteva măsline.
Serveşti peştele cald, dar şi rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Macrou in aspic
Macrou in aspic din: macrou, morcovi, ceapa, marar, otet, gelatina, lamai. Ingrediente: 2 bucăţi macrou 120 g morcovi 40 g ceapă 1 l apă 10 g sare 3-4 fire mărar 10 ml oţet de mere 25 g gelatină 5-6 felii lămâi ulei, pentru uns Mod de preparare: Pui la fiert bucăţile de peşte împreună […]
Pofta buna!