Macrou cu orez si crema de usturoi
PrinteazaMacrou cu orez si crema de usturoi din: macrou, morcov, ceapa, orez, patrunjel, ulei, cimbru, legume uscate, usturoi, lamaie, iaurt, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 peşti macrou mari
- 1 morcov mic
- 1 ceapă mică
- 1 ceaşcă orez
- 1 legătură mică pătrunjel tocat
- ulei
- cimbru uscat
- 1 linguriţă legume uscate
- 2-3 căţei de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 iaurt grecesc cu 2% grăsime
- sare
- piper
Mod de preparare:
Macrou cu orez si crema de usturoi: Peştele îl cureţi, îl speli, înlături capul şi coada şi îl desfaci în două. Ştergi peştele cu un şervet absorbant, îl ungi cu puţin ulei şi presari cimbru şi piper. Frigi peştele pe un grill, pe ambele părţi, având grijă să nu se ardă.
Când este gata, îl sărezi după gust şi îl transferi într-un vas, apoi îl acoperi cu capac. Speli orezul, cureţi şi speli morcovul şi ceapa, tai morcovul în cubuleţe, ceapa o laşi întreagă şi pui totul la fiert, adăugând 3 măsuri de apă (1 măsură orez cu 3 măsuri apă).
Orezul trebuie fiert la o flacără mică, fără grabă, fără să se prindă. Amesteci din când în când. Când orezul este aproape gata şi legumele sunt fierte, adaugi puţin ulei şi legumele uscate, amesteci şi mai laşi să dea câteva clocote.
Ungi un mic bol cu ulei şi presari pereţii cu pătrunjel tocat mărunt. înlături ceapa din orez şi umpli bolul de câteva ori, până termini orezul fiert.
Presezi uşor cu o lingură şi răs-torni pe platoul de servire, bătând fundul bolului de câteva ori, până ce orezul se desprinde de bol.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci usturoiul pisat, uşor sărat, cu zeama de lămâie, puţin ulei şi iaurtul, apoi răstorni într-un vas potrivit pentru servire.
Aşezi peştele alături de orez, pe platoul de servire şi, alături, vasul cu crema de usturoi.
Pofta buna!