Macrou pane cu sos de mustar
PrinteazaMacrou pane cu sos de mustar
- 8 bucăţi macrou
- 600g cartofi mai mici
- 100g unt
- 3 ouă
- căpăţănă usturoi
- 350ml ulei
- 2-3 linguri făină
- 200g pesmet
- 1 linguriţă cimbru
- leg. pătrunjel
- 150g măsline
- sare
- piper
Ingrediente sos: 3 gălbenuşuri de ou proaspete ,4 căţei de usturoi ,3 linguri muştar ,1 lămâie (zeama), 100ml ulei ,1 linguriţă coriandru pudră, sare, piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se pun într-o tavă şi se coc în cuptor la foc potrivit, fără a-i curăţa de coajă.
Se lasă puţin să se răcească, după care se curăţă de coajă. Se curăţă peştele, se taie coada, capul şi toate aripioarele, apoi se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se trec peştii prin faină şi se pun în interiorul fiecărui peşte câte 2 căţei de usturoi tăiaţi în patru.
Se dau peştii prin ou bătut, apoi prin pesmetul amestecat cu o linguriţă de sare, una de piper şi cimbrul sfărâmat.
Se pune peştele într-o tavă mare şi mai adâncă, în care s-a pus uleiul şi untul topit, şi printre bucăţile de peşte se pun cartofii copţi, căţeii de usturoi rămaşi, tăiaţi în patru, şi jumătate din legătura de pătrunjel, tocat mărunt.
Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute. Din când în când, se stropeşte peştele cu sosul din tavă.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor se pun măslinele curăţate de sâmburi şi se potriveşte de sare şi piper.
Sosul se amestecă gălbenuşurile de ou cu muştarul, zeama de lămâie şi usturoiul, bine pisat, apoi se pune uleiul, puţin câte puţin.
Se adaugă coriandrul şi se potriveşte de sare şi piper. Se servesc câte 2 bucăţi de peşte la o porţie, cu cartofi şi măsline ca garnitură.Se pun şi câte 2-3 linguri de sos de muştar şi se presară deasupra pătrunjelul rămas, tocat cât mai mărunt.
Pofta buna!