Macrou pe pat de legume

Printeaza

Macrou pe pat de legumedin: usturoi, napi, ardei gras, salata verde, rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei.

Ingrediente:

  • un kilogram napi
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 trunchiuri de macrou
  • doi ardei graşi
  • o salată verde
  • 4 roşii
  • o ceapă roşie
  • 100 g făină
  • 50 ml oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Trunchiurile de macrou se curăţă, se spală, se condi­mentează şi se aşază într-o tavă. Se presară usturoiul curăţat de foi, puţin ulei şi o cană cu apă. Se introduce peştele în mari­nată, se acoperă cu folie ali­mentară şi se păstrează la rece o oră.

Se scot din marinată, se şterg cu un şervet absorbant şi se trec prin făină. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.

Napii se curăţă de frunze şi codiţe, se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se aşază într-o tavă.

Se stropesc cu ulei, se adaugă o ceapă roşie feliată, pătrunjel, sare şi piper şi se introduc în cup­torul încins. Se ţin până încep să se aurească, se scot şi se pun lângă peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.