Macrou pe pat de legume
PrinteazaMacrou pe pat de legumedin: usturoi, napi, ardei gras, salata verde, rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente:
- un kilogram napi
- 4 căţei de usturoi
- 4 trunchiuri de macrou
- doi ardei graşi
- o salată verde
- 4 roşii
- o ceapă roşie
- 100 g făină
- 50 ml oţet balsamic
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Trunchiurile de macrou se curăţă, se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se presară usturoiul curăţat de foi, puţin ulei şi o cană cu apă. Se introduce peştele în marinată, se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la rece o oră.
Se scot din marinată, se şterg cu un şervet absorbant şi se trec prin făină. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.
Napii se curăţă de frunze şi codiţe, se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se aşază într-o tavă.
Se stropesc cu ulei, se adaugă o ceapă roşie feliată, pătrunjel, sare şi piper şi se introduc în cuptorul încins. Se ţin până încep să se aurească, se scot şi se pun lângă peşte.
Pofta buna!