Macrou picant cu citrice
PrinteazaMacrou picant cu citrice din: macrou, piper, ghimbir, coriandru, portocala, lamaie.
Ingrediente:
- 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare)
- 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat
- 2 lingurite praf de ghimbir
- 2 lingurite coriandru, macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 portocala sucul si coaja rasa
- 1 lamaie sucul si coaja rasa
Mod de preparare:
Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele, cu partea dorsala in sus, si apasati de-a lungul coloanei cu degetul mare, pentu a indeparta oasele fine.
Intoarceti pestele cu abdomenul in sus si scoateti coloana si restul de oase. Taiati fiecare peste in doua, pentru a obtine cate doua fileuri.
Amestecati piperul, ghimbirul, coriandrul si boiaua si pudrati cu acest amestec fiecare fileu pe partea fara pielita.
Incingeti o tigaie din teflon si frigeti fileurile pe partea cu pielita timp de 3-4 minute, la foc mare. Micsorati flacara, intoarceti pestele si frigeti timp de 2-3 minute.
Adaugati sucul si coaja citricelor si tineti pe foc timp de 2-3 minute, pana ce lichidul scade.
Serviti pestele fierbinte cu cartofi fierti si legume de sezon.
Pofta buna!