Macrou prajit cu legume si capere
PrinteazaMacrou prajit cu legume si capere din: ulei de măsline, macrou, ceapă roşie,cartofi, unt, capere, coja si suc de lamaie, pătrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguriţe cu ulei de măsline
- 2 file-uri de macrou, decongelate şi uscate
- 1 ceapă mică roşie, decojită şi tăiată în felii subţiri
- 250 g cartofi fierţi, feliaţi
- 30 g unt
- 1 lingură cu capere
- coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie
- 1 mână de frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie wok. Pune toate file-urile de macrou cu pielea în jos şi prăjeşte-le la foc mare timp de 3 minute, până când pielea devine crocantă, apoi întoarce-le şi prăjeşte-le 1 minut.
Scoate-le din tigaie şi lasă-le deoparte. Pune ceapa si cartofii tăiaţi în felii şi prăjeşte-le 5 minute, până se rumenesc.
Scoate-le şi lasă-le deoparte. între timp, scoate pielea peştelui şi taie-l în bucăţele.
Pune untul în tigaie, adaugă caperele, coaja şi sucul de lămâie, apoi peştele, încălzeşte puţin, apoi presară pătrunjelul. Serveşte peştele cu salată de cartofi şi ceapă
Macrou prajit cu legume si capere
Pofta buna!
poate iti place si: