Macrou proaspat. Macroul este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană.
Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe spate o nuanţă de albastru-verzui. In lunile de iarnă aceşti peşti se adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind uşor de pescuit.
Macroul se vinde de regulă afumat la cald sau chiar uscat.
Carnea lui este grasă, fiind bogată în acizi omega 3, de aceea macroul este una dintre speciile de peşte cele mai sănătoase: cu cât este mai gras, cu atât conţinutul de omega 3 este mai mare.
In trecut, acest peşte era servit cu un sos făcut din fructe acrişoare, în special din agrişe.
Macroul proaspăt este excelent dacă este prăjit repede la flacără, dar poate fi foarte gustos şi prăjit în ulei, fiert în puţină apă sau făcut pe grătar.
Fiind un peşte gras, carnea lui se degradează destul de repede, astfel încât este important ca peştele să fie gătit chiar în ziua în care a fost prins.
Aceşti peşti trăiesc în bancuri atât de mari, încât în plasele pescarilor se prind întotdeauna prea mulţi.
Macrou aromat cu cimbru din: macrou, ceapa, margarina, cimbru, sare, piper. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate […]
Macrou in aspic din: macrou, morcovi, ceapa, marar, otet, gelatina, lamai. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate […]
Macrou cu portocala din: macrou, lamaie, portocala, ulei, sare, piper, rozmarin, dafin, marar, patrunjel. Ingrediente: 3 macrouri 1 lămâie 1 portocală ulei de măsline sare rozmarin piper mozaic 3 foi de dafin câteva fire de mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Se spală şi se curăţă peştele, se taie file şi se dezosează. Se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
10+
Eu sunt moarta dupa macrou