Curry Verde cu Lemongrass si Pui din: lapte, pasta de curry, piept de pui, lemongrass, ceapa, ardei, ciuperci, fasole verde, ciuperci, fasole verde, sos de peste, zahar brun, busuioc, sare, piper. Este o rețetă emblematică pentru bucătăria thailandeză, renumită pentru aroma sa intensă și complexitatea gusturilor. Această versiune aromatică și revigorantă a clasicului curry thailandez […]
Macrou cu rosii, masline si capere
PrinteazaMacrou cu rosii, masline si capere din: rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper, macrou si faina.
Ingrediente:
- 4 roşii
- 50 g măsline
- 50 g capere
- 20 g zahăr
- 10 ml oţet
- 1 legătură tarhon
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper
- 1 kg macrou
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îi tai capul şi aripioarele înotătoare şi îl porţionezi. Treci bucăţile prin făină, apoi le pregăteşti la foc iute.
Speli roşiile, le cureţi de cotoare, le tai rondele şi le pui la fiert, împreună cu zahărul, oţetul diluat în apă, verdeţurile tocate, sare şi piper după gust.
Continui fierberea, până se îngroaşă sosul. In sosul obţinut, adaugi macroul prăjit, măslinele şi caperele şi fierbi timp de 5 minute, la foc mediu.
Stingi focul şi laşi preparatul să se răcească, acoperit cu un capac, ca să se întrepătrundă aromele. Poţi servi preparatul atât cald, cât şi rece.
Macrou cu rosii, masline si capere
Pofta buna!
Ceai de Levănțică și Măghiran din: flori de levantica, maghiran, apa. Ceaiul de levănțică este o băutură terapeutică, cunoscută pentru proprietățile sale de relaxare și ameliorare a durerilor musculare. Infuzia delicată combină aroma florală a levănțicii cu notele calde și puțin picante ale măghiranului, creând un ceai profund aromat, perfect pentru sfârșitul unei zile agitate […]