Macrou cu sfecla rosie si busuioc
PrinteazaMacrou cu sfecla rosie si busuioc din: macrou, sfecla rosie, ceapa, lamai, boabe d epiper, boabe de mustar,dafin, apa, otet, smantana, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper.
- 4 bcuati de macrou
- 800 g sfecla rosie
- 4 cepe
- 3 lamai
- boabe de piper
- dafin
- o lingura cu boabe de mustar
- 600 ml apa
- 150 ml otet
- 200 ml smantana
- o capatana de usturoi
- busuioc
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se umple fiecare macrou cu busuioc şi felii de usturoi, se aşază într-o tavă adâncă şi se pun deasupra felii de ceapă şi felii de lămâie. Se toarnă apa amestecată cu oţet, sare, piper boabe şi puţin ulei.
Se presară seminţele de muştar şi frunze de dafin, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 20 de minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă 10 minute să scadă sosul.
Smântână se pune într-un bol cu usturoi pisat după gust, sare şi piper. Se toarnă restiul de ulei, se adaugă busuioc tocat mărunt şi se amestecă. Sfecla se scurge de suc, se taie bucăţele: sau se dă pe răzătoarea cu ochiiuri mari.
Se aşază peştii pe platouri, se pun alături sos din tavă, sfeclă roşie şi deasupra se toarnă sosul de smântână.
Macrou cu sfela rosie si busuioc
Pofta buna!