Macrou in sos alb

Printeaza

Macrou in sos alb din: file de macrou, lamaie, cascaval, smantana, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru.

Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.

Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.

Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.

 

 

Ingrediente:Macrou in sos alb

  • 500 g file de macrou
  • 1 lămâie
  • 150 g caşcaval
  • 3 linguri cu smântână
  • 5 linguri cu iaurt
  • 1 păhărel cu vin alb
  • ulei de măsline
  • boabe de piper
  • scorţişoară
  • boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă în formă de peşte sau un vas de Jena, toarnă puţin ulei de măsline.

Pune câteva boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin tocate, cimbru, sare şi puţină scorţişoară.

Tăvăleşte fileurile de peşte prin acest amestec şi dă-le la cuptor.

Separat, amestecă iaurtul cu smântână, vinul şi zeama de lămâie, formând un sos acrişor.

Când peştele începe să se rumenească, toarnă peste el sosul alb şi mai lasă la cuptor 15 minute.

Inainte de a opri focul, rade deasupra cascavalul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.